9 Ağustos 2015 Pazar

7. Gün - BUDVA & KOTOR

         Sabah kalktıktan sonra ilk iş terminale gittik. Kotor'a 45 dakikada bir araba var. Fiyatı 3€, kimi otobüste ise 3.5€ oluyor. Yolculuk da yarım saat kırk dakika sürüyor. Vaktiniz varsa otostop çekebilirsiniz. Tek gidiş tek geliş. Zaten Budva'dan H.Novi'ye, Hırvatistan'a giden araçlar aynı güzergahı kullanıyor. Muhakkak duran olur.
Kotor'da terminal ile merkez arası 3 dakika yürüme mesafesi. Kotor'da gezilecek yerler Budva'dan daha fazla. Kiliseler, Palaslar, Saat Kulesi, Old City vs.
         Tabii Kotor'un en dikkat çekici yapıtı Kalesi. Fortress tabelasını takip edince nereden çıkacağınızı gösteriyor. Giriş ücreti 3€. Kaleye çıkmadan muhakkak su alın. En az 1.5 lt olsun anca keser. Yukarıda 0.5 lt suyu 1.5€'ya satıyorlar. Çıkmadan önce güneş kremi sürmeniz yararınıza olacaktır. Ayakkabı tercihinizi de tabanı kaymayandan yana kullanın. Yoksa kaleden aşağıya inerken zorlanabilir, hatta kayıp bir yerinizi incitebilirsiniz.
         Zirveye çıkıp inmek yaklaşık 2 saati alıyor. Tabii fotoğraf çekmeye, dinlenmeye ayırdığınız zamana göre artabilir. Yolun ortasında bir kilise var. Oraya vardığınızda yolu yarılamış olacaksınız. Ne olursa olsun yolu tamamlayın, zirveye ulaşın. Zirvede çekileceğiniz fotoğraflar, yorgunluğunuzu unutturacak cinsten olacak.
(Fotoğraflarda güneşin konumu önemli öğlen saatlerinde çıkmamayı tercih edin)
                                                       
KOTOR KALESİ'NDEN GÖRÜNÜM

KALENİN ZİRVESİ

         Kaleden indikten sonra sizi karşılayan çeşme, tüm hararetinizi alacak. Çeşmeden gelen buz gibi suyla ister duş alın ister kafanızı yıkayın. Ayrıca su temizmiş. Kana kana içebilirsiniz.
         Kaleden indikten sonra Old City'i de gezip tekrar Budva'ya dönüyoruz. Kaleye çıkmanın yorgunluğunu üzerimizden atmak için hemen plaja koşuyoruz. Hava kararınca da tekrar evimize dönüp, Budva – Kotor maceramızı tamamlıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder