30 Temmuz 2015 Perşembe

2. Gün - BELGRAD

         Gece 00.00'da başlayan yolculuğumuz 06.20'de son buluyor. Otobüs terminali merkezde bulunuyor. Tren istasyonu da yanında. Tren istasyonunun önünde tramvay durağı var. Buradan bir çok yere ulaşmak mümkün. Özellikle 2 numaralı tramvayla şehir turu atmakta fayda var. Şehrin bir çok güzel noktasından geçiyor. Kalemegdan, Skadarlija, Slavija Meydanı gibi..
(Eğer uçak ile geldiyseniz, minibüs ile veya taksi ile merkeze gelebilirsiniz. Geçen sene Belgrad'a uçak ile gelmiştim. Tek başıma taksi tutmak mantıklı olmadığı için minibüse binmiştim)
                                     

2 nolu Tramvay Güzergahı


       
          Sabah ilk iş olarak yine paramızı bozdurduk. Sırpların dinarı daha değersiz. 1€ yaklaşık 120Dinar yapıyor. Eşyalarımızı da emanete bırakıp, 2 numaralı tramvay ile Kalemegdana geçtik.
          Kalemegdan, süre ayrılması gereken bir yer. İçinde Belgrad Kalesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Despot Stefan Kulesi, Ruzica Kilisesi( duvarları sarmaşık kaplı olan ) , Saat Kulesi, Askeri Müze vb bir çok yapıt mevcut. Bana göre en güzel yeri ise Sava ve Tuna'nın karıştığı yeri gördüğümüz seyir alanı. Burada arşiviniz için çok güzel panoramik fotoğraflar çekebilirsiniz.
                                    

DAMAT ALİ PAŞA TÜRBESİ


ASKERİ MÜZE


TUNA VE SAVA'NIN BİRLEŞTİĞİ YER


RUZİCA KİLİSESİ


                                                   
SAAT KULESİ
                                                            
DESPOT STEFAN KULESİ'NDEN BAKIŞ


             Kalemegdan'dan sonra Knez Mihailova'da yürüdük. Knez Mihailova'yı, İstiklal Caddesi'nin biraz daha sakin hali olarak düşünebilirsiniz. Knez Mihailova'da yürürken tabelaları takip edip ilginizi çeken yerlere gidebilirsiniz. Tabelalar sizi gideceğiniz yere kadar götürüyor.
                                            

KNEZ MİHAİLOVA


          Belgrad'da gezilecek bir çok kilise ve müze var. Vaktinize göre ayarlama yapıp bunları gezebilirsiniz. Giriş ücretlerinden en fazla olanı 500Dinar idi.
          Gün içinde gezimizi bitirdikten sonra akşam yemeği için Skadarlija'ya geçiyoruz. Skadarlija, Nişantaşı'na benziyor. Gündüzleri biraz daha sakin olan bu güzel yer akşamları ise cıvıl cıvıl. Lokantaların önlerinde duran beyefendiler, hanımefendiler insanları içeri davet ediyor. Tabii ki İstanbul Aksaray'daki kebapçılardan daha nazik bir dille :) Yemek seçiminde ise domuz yemeyenlerin dikkatli olması gerekecek çünkü Belgrad'da domuz tüketimi yaygın. Vejeteryan pizzalar tercih edilebilir. Mekan olarak da göz zevkinize hangisi hitap ediyorsa oraya oturabilirsiniz. Bir çok mekanda da canlı müzik var.

                                               





SKADARLİJA

          Skadarlija'da yeme içme işini hallettikten sonra tekrar Knez Mihailova'ya doğru yola koyulduk. İki yerin arası yaklaşık 1 km. Yürüyüp caddelerin keyfini de çıkartabilirsiniz yahut taksi veya tramvay ile de geçebilirsiniz.
            Knez Mihailova'da bir arkadaşın önerisi ile Boutique Cafe'ye gittik. Fiyatlar İstiklal'deki kafelere göre daha uygun. Burada da belli bir vakit geçirdikten sonra Terazije'de bulunan apartmanımıza geçip günü tamamladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder